Gazzetta dello Sport oferă fanilor Romei un mic ghid pentru deplasarea la Cluj Napoca pentru meciul cu CFR Cluj. Autorul articolului are cuvinte de laudă pentru orașul ardelean, spunând că în ciuda dimensiunilor mici, Clujul îi va surprinde plăcut pe romanii care se vor deplasa acolo, găsind cultură și distracție pentru toate gusturile.
Ziaristul italian oferă o radiografie pozitivă a municipiului transilvan, adăugând că o călătorie la Cluj Napoca oferă o experiență greu de regăsit în fotbalul modern, precum erau deplasările în Europa, acum 25 de ani.
Acesta spune că libertatea obținută de puțin timp, îi va face pe clujeni să-i privească pe jucătorii Romei,"grossomodo ca pe niște extratereștrii".
Fanii Romei află că bucătăria românească se aseamănă cu cea italiană și că trebuie neapărat încercată specialitatea locală, respectiv mămăliga. De asemenea, jurnalistul îi avertizează pe romani că supele românești sunt prea sărate și condimentate, dar că merită să încerce vinul, care este ieftin și bun.
Nici țuica nu este uitată, acel " liquore di prugna", fiind recomandată pentru a complementa mâncarea de porc, omniprezentă în bucătăria românească.
În concluzie, o călătorie într-un oraș mic, dar surprinzător de plăcut și bogat în cultură, conchide ziarul italian.
Â
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER